Zwerfboeken

 

Vind je een boek met deze stickers? Dan mag je dit boek meenemen, lezen en weer laten zwerven!

Zwerfboeken

 

Zwerfboeken? Ja, je leest het echt! Dit zijn boeken die van kind naar kind zwerven en je herkent ze aan de sticker op de kaft. Heb je er eentje gevonden dan mag je deze meenemen, lezen en daarna weer verder laten zwerven. Je kunt deze zwerfboeken overal tegen komen; in een zwerfboekstation, maar ook op de sportclub, in de trein, op school, in de bus of......

 

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven.

 

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Een initiatief om lezen voor alle kinderen mogelijk te maken. Wij steunen dit natuurlijk van harte! Dus mocht je kinderboeken over hebben? Ik laat ze graag op reis gaan! Motiverende begeleiding heeft zelf geen zwerfboekstation, deze boeken zijn dus alleen op openbare plekken te vinden. Op de site van kinderzwerfboek is een overzicht van alle zwerfboekstations in Nederland.

 

Wist je dat je wel 1000 nieuwe woorden per jaar leert als je elke dag 15 minuten leest? Kinderen die opgroeien met boeken in hun omgeving gaan gemiddeld drie jaar langer naar school en hebben zo later meer kans op een goede toekomst.

 

In het gastenboek kun je een berichtje achter laten wanneer je één van de boeken hebt gevonden die door Motiverende Begeleiding op reis zijn gestuurd. Ook kun je dit boek melden op www.kinderzwerfboek.nl, hiervoor gebruik je code op de sticker.

 

 Heb je nog kinderboeken over die niet meer gelezen worden? Ik breng ze graag aan het zwerven. De eerste honderd boeken hebben inmiddels een nieuwe lezer gevonden!

 

Per 1 april 2018 heeft Motiverende Begeleiding een eigen (voorlopig mobiel) zwerfboekstation!