Juli 2020

Vanaf nu ben ik ambassadeur van de tafelmethode met stoplichtkaartjes!

Ambassadeur van de tafelmethode met stoplichtkaartjes.
Ambassadeur van de tafelmethode met stoplichtkaartjes.

Juni 2020

In juli volg ik de cursus "tafelmethode met stoplichtkaartjes". Nieuwsgierig? Dit artikel is de moeite waard! 

Lente 2020

Online begeleiding

Door de maatregelen rondom het Coronavirus kunnen de begeleidingen niet doorgaan op de manier waarop we het altijd gedaan hebben. Er is gelukkig een oplossing: online werken. Tijdens debegeleidinghebben we contact via Skype, FaceTime, Whatsapp of Google meets. De leerlingen werken in een online leeromgeving of worden geholpen met het schriftelijk (school-)werk. 

Winter 2019-2020

Praktijkruimte in Huizen

De kerstvakantie is goed besteed! De praktijkruimte is klaar. Vanaf heden kunnen er dus kinderen in Huizen op de praktijk of op scholen begeleid worden. Interesse? Neem vrijblijvend contact op!

 

 

Vanaf 2020 een eigen praktijkruimte in Huizen!

Wees welkom, maar eerst verbouwen! De komende periode zijn we hier druk mee, maar neem gerust alvast contact op voor het maken van een vrijblijvende intake.

 

najaar 2019

 

Het schooljaar is alweer geruime tijd aan de gang. Voor een aantal leerlingen is de begeleiding na een zomerstop weer gestart. Andere leerlingen zijn dit schooljaar begonnen. Welkom!

 

Deze week is de Kinderboekenweek begonnen. Met als thema `vervoer`. Reis mee! Dankzij `kinderzwerfboek` hebben we weer veel kinderen blij kunnen maken met een leesboek. Laat ze daarna maar lekker zwerven!

 

 

Zomervakantie

Voor de regio's zuid en noord is de zomervakantie inmiddels begonnen en voor de regio midden start de zomervakantie aanstaande vrijdag. RT-praktijk Motiverende Begeleiding is in de zomerperiode gesloten voor begeleiding, maar er kunnen wel aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar geplaatst worden. Motiverende Begeleiding breidt met ingang van het nieuwe schooljaar het aantal uren dat beschikbaar is voor begeleiding uit.

Mocht u een aanmelding willen plaatsen voor Remedial Teaching of het begeleiden van een arrangement dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

15 april 2019

Afgelopen zondag was Motiverende Begeleiding goed zichtbaar tijdens de Hilversum City Run!

16 januari 2019

Het is even stil geweest..... Maar daar komt weer verandering in! 

De afspraak voor de inschrijving bij de KVK staat gepland en ik ben inmiddels begonnen met de opleiding tot kindercoach. De komende periode ga ik mij extra verdiepen in o.a.:

coachen

gesprekstechnieken

gedrag

psychische, emotionele en morele ontwikkeling

hechting

autisme

angst

eetproblemen

zindelijkheid

slaapproblemen

 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Houd dan vooral de facebookpagina goed in de gaten!

 

12 juli 2018

Vandaag ben ik geslaagd voor de Master Educational Needs! Vanaf nu gediplomeerd Remedial Teacher.

12 juni 2018

Vandaag jaar 2 van studie Master Educational Needs (Remedial Teaching) afgerond! Mijn onderzoek lever ik binnenkort in. Als deze goedgekeurd wordt dan ben ik geslaagd en kan ik vanaf 1 september als gediplomeerd Remedial Teacher aan de slag!

3 april 2018

Vanaf nu heeft Motiverende Begeleiding een eigen (voorlopig mobiel) zwerfboekstation! Mocht je nog kinderboeken hebben die niet meer gelezen worden dan kom ik ze graag ophalen om ze te laten zwerven. Alle genres en boeken voor alle leeftijden zijn welkom!

 

Boeken die je vindt kun je met de code melden op www.kinderzwerfboek.nl, laat een berichtje achter in het gastenboek op deze site (onder het kopje zwerfboeken) of een berichtje op www.facebook.com/motiverendebegeleiding

 

"Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven"

12 maart 2018

Vanaf vandaag opgenomen als gecertificeerd coach "Ik leer anders". Onder het kopje "beelddenken" is hier meer informatie over te lezen.

https://www.ikleeranders.nl/coaches-baarn/mandy-van-den-broek/motiverende-begeleiding/

7 maart 2018

Vanaf nu kan er door kinderen gestemd worden voor de Nederlandse Kinderjury 2018. Er kan op maximaal drie boeken gestemd worden die in het voorgaande jaar zijn verschenen. De uitreiking van de prijs vindt plaats in juni 2018.

3 maart 2018

Bezoek aan de Zweedse school in Madrid.

Samen met twee medestudenten heb ik afgelopen week een bezoek gebracht aan de Zweedse school Escandanivo in Madrid. Dit was in het kader van de internationalisering in opdracht van de studie Master EN, Windesheim.

 

Op de school werden we enorm gastvrij ontvangen en kregen alle ruimte om vragen te stellen en rond te kijken.  Het was mooi om de overeenkomsten en verschillen te zien tussen het Zweedse, Internationale (Cambridge), Spaanse en Nederlandse onderwijs. Na dit leerzame en inspirerende bezoek aan de school hebben we natuurlijk ook de tijd genomen om de stad te bekijken. Wat een prachtige stad, een aanrader!

 

Saludos cordiales

 

19 februari 2018

De visitekaartjes en flyers zijn besteld! 


10 februari 2018

Motiverende Begeleiding vindt het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om veel te lezen. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, heeft de ambitie om zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen. Dat steunen wij natuurlijk van harte! De eerste jeugdboeken zijn al aan hun zwerftocht begonnen. Heb je er eentje gevonden? Dan kun je een berichtje achterlaten in het gastenboek. Heb je nog kinderboeken over die niet meer gelezen worden? Ik breng ze graag aan het zwerven.


4 februari 2018

De website van Motiverende Begeleiding is online! Evenals de facebookpagina www.facebook.com/motiverendebegeleiding.  In de loop van de tijd wordt de website gevuld met informatie. 

Aangezien ik nu nog volop aan het studeren ben (Master Remedial Teaching) gaan we in de RT-praktijk in Baarn pas vanaf 1 augustus aan de slag. Nog even geduld dus, ik heb er al enorm veel zin in!

Afgelopen week heb ik twee cursussen afgerond.

Ik leer anders

Deze training is speciaal voor beelddenker, meer informatie is te vinden onder het kopje "Beelddenken". Wanneer u op de site www.ikleeranders.nl kijkt en in Baarn naar een coach zoekt dan vindt u daar mijn pagina.

Hartstikke Hoogbegaafd door het Talentenlab

Deze cursus is gericht op het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen